FRANSK BULLDOG


Jag har alltid tyckt om denna ras. För den är som charmig och söt. Men jag tycker tyvärr inte om den nå mer. INte rasen i sig. Utan anledningen till varför den finns. Människan har avlat fram den här rasen för att vi ville ha den på ett sätt som vi tyckte den skulle se ut. Utan att tänka på hundens bästa. Jag ska nu därför ge er lite kort fakta på saker som man bör tänka på innan man skaffar en "Fralla". 

Den är avlad till att nosen ska vara trubbig och kort, men detta gör att hunden får andningsproblem och därför rosslar och har svårt att få luft. Väcken på nosen döjler ofta smärtsamma sår. Ögonen buktar ut mer och har därför lättare att skadas. Rasen kan inte föda sina valpar själv utan man måste göra kejsarsnitt på den. Valparna som föds kan inte andas på egen hand utan måste få ner ett rör i luftstrupen för att de ska överleva. De kan inte slicka/ rengöra sigsjälva i baken och därför måste man själv torka om hunden inte är bra i magen.

Jag har nu haft att göra med flera Frallor på jobbet, och det svider i mitt hjärta när jag hör de skippa och rossla efter luft fast de aldrig kan få ordentligt. Så tänk på hundens bästa innan ert eget när ni skaffar en hund. För det här anser jag vara gränsen till djurplågeri.